X-bor

X-bor, azaz x-faktor a borokban. Bármi, ami megfog bennük és emlékezetessé teszi őket. Amatőr szemléletű, független, teljesen szubjektív, "élmény-centrikus" borleírások.

Friss topikok

Hollóvár Nagy-Somlói Furmint 2011

2013.09.20. 14:00 xbor

Visszafogott illat. Van benne alma, kicsi fülledtség, az a bizonyos tűzkövesnek mondott aroma, illetve egy kis cukorkás-mézes-likőrös jelleg. Szájba véve van a borban test, súly, de mégse ad sokat. Édeskésen indulnak az ízek, tán lehet benne valamennyi maradékcukor is, ami bizonyára hozzájárul a teltebb szájérzethez, de a bor habitusához szerintem nem annyira passzol. (Ha persze a bor csontszáraz, vagy szinte az, akkor ezúton is elnézést kérek az idegesítő okoskodásért:))  Találhatunk benne némi gyümölcsösséget, bár nem abból a kifejezett zamatos fajtából. Van egy kis sósság, meg tán itt is egy kis gyógynövényes-gyógycukorkás ráadás. Kicsit olyan semleges az egész, ami fiatal somlóikban sokszor nem is olyan meglepő, nekem legalábbis általában némi palackos érlelés után sokkal vonzóbban szoktak megjelenni a termőhely jellegzetességei.  Savban mindenképpen lehetne fickósabb, főleg az édeskés indítás után, így olyan túlzottan kerek, már-már komótos a bor. Nehéz megragadni a lényegét, én legalábbis nem találtam meg, hogy jelen állapotában melyik porcikájáért tudjak szívből rajongani.   (4500 Ft. Terroir Club)

2013-09-20 13.12.57.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xbor.blog.hu/api/trackback/id/tr235525849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása