X-bor

X-bor, azaz x-faktor a borokban. Bármi, ami megfog bennük és emlékezetessé teszi őket. Amatőr szemléletű, független, teljesen szubjektív, "élmény-centrikus" borleírások.

Friss topikok

Domaine Huet Le Haut-Lieu Sec 2008

2013.10.11. 06:00 xbor

Nagyon megfog már az illat. Nyers ananász, tejszín, és málna. Hallottak már ilyet? Fehérborban tömény, édes, szaftos málna. Felőlem jöhet. Kirobbanóan zamatos szájban, a maradékcukor is érződik tisztességesen. Kedvünk volna beleharapni, miközben irgalmatlan mennyiségű savai vannak. Tisztára, mint a lime-nak. Ezt hívhatja az angol találóan „mouth-watering”nek. Tódul a nyál az ember szájába, még a könnyünk is kicsordul. Pedig érettek, semmi élük nincs, csak egyszerűen ezt hozzák elő. Szép hosszú, meglehetősen „dinamikus”, mint élmény. Nem feltétlen találná mindenki harmonikusnak, de engem megvett. **  (Terroir Club 6000 Ft. az aktuális évjárat)

2013-10-10 18.59.08-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xbor.blog.hu/api/trackback/id/tr65562737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása