X-bor

X-bor, azaz x-faktor a borokban. Bármi, ami megfog bennük és emlékezetessé teszi őket. Amatőr szemléletű, független, teljesen szubjektív, "élmény-centrikus" borleírások.

Friss topikok

Fritz Haag Riesling 2012

2013.09.27. 12:00 xbor

2013-09-23 18.42.23.jpgNem túl bőbeszédű a tétel neve ugye? Főleg ismerve a németek névadási szokásait a borok terén :)   Egy moseli "sztárpince" szortimentjének legalján vagyunk, a tulajdonképpeni birtokbor ez.  Külön megnevezés nélkül bizonyára "off-dry" azaz "feinherb" fokozatra kell számítani, tehát jó félszáraznyi cukorka biztos lesz benne. 9 Euroért jutottam hozzá innen. Jellegzetes hűs citrusok, lime, grapefruit, fanyarkás zöldalma, csemegeszőlő. Lehet leírva ez nem tűnik fel, de mégis szinte összetéveszthetetlen, ezeket az ízeket, ilyen kiadásban, ilyen fűszerezettséggel eddig csak német rieslingekben, főleg moseliekben éreztem. Kicsi test, de mégis jó zamatok, sok-sok penge sav, és csak annyi maradékcukor, hogy az egész finom legyen, még akkor is ha nem szeretnénk ezt a rengeteg savat. Pofonegyszerű, nem is hosszú, elég gyorsan véget ér, de nem baj, a poharak sűrűn követik egymást. *

A bejegyzés trackback címe:

https://xbor.blog.hu/api/trackback/id/tr575531067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása