X-bor

X-bor, azaz x-faktor a borokban. Bármi, ami megfog bennük és emlékezetessé teszi őket. Amatőr szemléletű, független, teljesen szubjektív, "élmény-centrikus" borleírások.

Friss topikok

Pinot Noir-párbaj

2013.09.28. 16:00 xbor

Losonci Bálint Pinot Noir Gereg 2011:  Nem sokat ad az illat. Kicsit túlérett, de ami kevésbé tetszik, hogy inkább „lelkét vesztett” gyümölcsök ugranak be. Visszafogott sötét bogyósok, némi konyakosság, étcsokoládé.  Méreteit tekintve közepes, ízei is nehezen megfoghatóak, kevés intenzitással. Cserei szilárdak, savai feszesek, de mélység, íz-telítettség híján kissé üresnek hat.  A lecsengés jó közepes, a vége kissé kesernyés, szárító.  Őszintén megmondom, amennyire vártam ezt a bort, épp akkora csalódás. A jóval olcsóbb  birtok pinot noir nekem ártól függetlenül is sokkal jobban tetszett. Bortársaság 6900 Ft.

Domaine Aubert et Pamela de Villaine Mercurey les Montots 2011:  Élénkebb a gyümölcseit tekintve, de szintén meglehetősen visszafogott. Főleg fanyar piros ribizlire asszociáltam diszkrét pörkölési aromák kíséretében, némi földességgel és mintha egy minimális bőrös-animális jellege is lenne. Kóstolva karcsú és szintén nem valami odaadó. Az ízek tiszták, frissítőek, de lehetnének sokkal intenzívebbek. Olyan vékony és kevés érzetet kelt. Van az egésznek gerince, tartása, csersavai és savai a helyükön, semmi nem lóg ki. Az utóíz  szintén jó közepes, de teljesen tiszta és csontszáraz. Mindezek bizonyítják, hogy ez egy jó bor, érezhetően profibbnak és egyensúlyosabbnak is éreztem az előzőnél, de mit szépítsek, én ettől is sokkal többet vártam. Legalábbis a korábbi évjáratok direktebben hatottak az örömközpontra  :)   Terroir  Club 8000 Ft.

2013-09-26 18.27.11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xbor.blog.hu/api/trackback/id/tr45539322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása